ΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ...

Πρώτο δημ.Σχ. Αγριάς Σχολείο

ΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ......

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΑΪΚΑΛΗ!

Η Βαθύτερη λίμνη στον κόσμο περιμένει τους  αθλητές του ΕΟΣ Βόλου Μαγγίτση Νίκο, Παναγιώτου Κώστα, και Κατσαντώνη Αθανάσιο για μια ακόμη πρωτοποριακή και εξαιρετικά δύσκολη αποστολή!!

Σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη μας, στην παγωμένη Σιβηρία, στην καρδιά του χειμώνα, οι τρεις αθλητές του ΕΟΣ, θα διανύσουν μία απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες. 

Με θερμοκρασίες γύρω στους -30ο C οι οποίες δίνουν αίσθηση κρύου που αγγίζει τους - 50ο C και δυνατούς ανέμους που δυσχεραίνουν περισσότερο την προσπάθειά τους, οι τρεις ορειβάτες θα δοκιμάσουν τα όριά τους.

 Η  χειμερινή πεζοπορική διάσχιση της λίμνης Βαϊκάλης στην παγωμένη Σιβηρία, θα πραγματοποιηθεί  χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και οι αθλητές θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους (σκηνές, υπνόσακοι, ρουχισμός, γκαζάκια, τρόφιμα κλπ) με έλκηθρα που θα τραβάνε μόνοι τους. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

16/2 αναχώρηση το πρωί από Βολο για Αθήνα και στις 13:00 πετάμε για Μόσχα.

16/2 στις 20:00 πτήση  από Μόσχα για Ιρκούτσκ.

17/2 στις 08:30 φτάνουμε Ιρκούτσκ. Αγορά τροφίμων, γκαζάκια, ενοικίαση σκι, έλκηθρα κλπ και μεταφορά με τζιπ 250 χλμ στην δυτική ακτή της λίμνης στο νησάκι Olkhon.

18/2, 19/2, 20/2 περπάτημα πάνω στην παγωμένη λίμνη μέχρι να φτάσουμε στην απέναντι ανατολική ακτή και στο χωριό Turka.

21/2, 22/2 επιστροφή πίσω στην δυτική ακτή και στο νησάκι Olkhon.

23 Φεβρουαρίου Extra μέρα για κακοκαιρία κλπ.

24 /2 στις 05:30 αεροπλάνο για Μόσχα....και την ίδια μέρα το μεσημέρι πτήση για Αθήνα....

24/2 το βράδυ πίσω στο Βόλο.

Το υλικό από την αποστολή, (φωτογραφίες και βίντεο) θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους καθώς και για την έκδοση λευκώματος .

Την όλη προσπάθεια θα παρακολουθούν με συχνή δορυφορική επικοινωνία και live σύνδεση οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ο Νίκος Μαγγίτσης γονέας του σχολείου μας και πρεσβευτής της fairlife, με την ομάδα του,  σε μια αποστολή, που κόβει την ανάσα....οδηγεί το 1ο Δ.Σ Αγριάς σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία με το σύνθημα " Η ζωή να κόβει την ανάσα" 

Το σχολείο μας προσέφερε στους αθλητές μας σημαία με ευχές ζωγραφισμένη από τους μαθητές μας η οποία θα αναρτηθεί μαζί με την ελληνική από την αποστολή στη λίμνη Βαϊκάλη.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου Δ.Σ Αγριάς εύχονται  καλή επιτυχία στους Αθλητές για τους οποίους

ελπίζουμε  να χαρούν την εμπειρία και να επιστρέψουν κοντά μας  χαρούμενοι και γεροί. 

Μαζί μας συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας στη Βαϊκάλη  μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου Αγριάς οι οποίοι επισκέπτονται το σχολείο μας στο πλαίσιο προγράμματος συνεκπαίδευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - SHARE
ΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ...
cross